Wouter Sibum
Kunstenaarsinitiatief id11 presenteert In het eerste half jaar van 2018 maandelijkse (nieuw) werk van een kunstenaar in de voormalige stal van de boerderij aan het IJzerpad 17 in Rutten. In juni is beeldend kunstenaar Wouter Sibum uitgenodigd.

Een verscheidenheid aan vormen die afgeleid zijn van straatmeubilair, routing en andere ontworpen objecten zijn terug te vinden in zijn ruimtelijke werk. Verschillende stadsdelen hebben naar gelang de bouwperiode materialen en objecten uit verschillende tijdsperiodes met zeer verschillende uitstraling. Tegenwoordig zien deze wijken, straten en objecten er vaak niet meer uit zoals ze oorspronkelijk bedoeld waren. In een ander deel van zijn werk, de schetsfase, zit er vaak een essentie van het object dat in de context van de buitenruimte aandacht verliest. In de Noordoostpolder heeft hij zijn oog laten vallen op de dijken die het gebied omringen.

Bij id11 zal Wouter Sibum een week werken. id11 wil kunstenaars ruimte bieden om (nieuw) werk te realiseren en te presenteren in relatie tot de unieke omgeving die de Noordoostpolder biedt en/of de specifieke ruimte. Na de opblaasbare sculpturen van Wies Noest, de schaduwwerken van Rosa Everts, de vlucht veren van Egied Simons, de installaties van Lineke Hansma-Imthorn en Marie-Claire Krell, als laatste dit jaar het werk van Wouter Sibum.

Het werk van Wouter Sibum is, na een korte werkperiode op de boerderij, te zien op zaterdag 23 juni van 13.00 – 17.00 uur en zondag 24 juni van 13.00 – 16.00 uur, met op zondag aansluitend de Moo Sessions. Wouter Sibum is zelf aanwezig om in gesprek te gaan over zijn werk.

Dit project wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van het CBK Rotterdam.