Kunstenaarsinitiatief id11 presenteert In het eerste half jaar van 2018 maandelijkse (nieuw) werk van een kunstenaar in de voormalige stal van de boerderij aan het IJzerpad 17 in Rutten. In mei is beeldend kunstenaar Marie-Claire Krell uitgenodigd.

Marie-Claire Krell maakt doorgaans installaties met beelden. De levensgrote mensfiguren toont zij in een dusdanige opstelling waardoor ze een relatie met elkaar én met de toeschouwer aangaan. Het gaat daarbij niet om het beeld zelf, zoals een sculptuur die op een sokkel tentoongesteld wordt, maar om het verhaal dat door middel van de beelden verteld wordt. Marie-Claire Krell werkt in de Noordoostpolder verder aan haar kerktoren-project, waarmee ze jaren terug is begonnen. Daarbij heeft ze door heel Europa kerktorens gefotografeerd, hoe deze uit het landschap tevoorschijn komen. In de Noordoostpolder, die geheel vlak is, wil ze onderzoeken of de torens vanaf de horizongrens zijn te fotograferen.

Bij id11 zal Marie-Claire een week werken. Id11 wil kunstenaars ruimte bieden om (nieuw) werk te realiseren en te presenteren in relatie tot de unieke omgeving die de Noordoostpolder biedt en/of de specifieke ruimte. Na de opblaasbare sculpturen van Wies Noest, de schaduwwerken van Rosa Everts, de vlucht veren van Egied Simons, de installatie van Lineke Hansma-Imthorn een werk van Marie-Claire Krell.

Het werk van Marie-Claire Krell is, na een korte werkperiode op de boerderij, te zien op zaterdag 26 mei van 13.00 – 17.00 uur en zondag 27 mei van 13.00 – 16.00 uur, met op zondag aansluitend de Moo Sessions. Marie-Claire Krell is zelf aanwezig om in gesprek te gaan over haar werk.