Egied Simons

Kunstenaarsinitiatief id11 presenteert In het eerste half jaar van 2018 maandelijkse (nieuw) werk van een kunstenaar in de voormalige stal van de boerderij aan het IJzerpad 17 in Rutten. In maart is beeldend kunstenaar Egied Simons uitgenodigd.

Id11 wil kunstenaars ruimte bieden om (nieuw) werk te realiseren en te presenteren in relatie tot de unieke omgeving die de Noordoostpolder biedt en/of de specifieke ruimte. Na de opblaasbare sculpturen van Wies Noest, de schaduwwerken van Rosa Everts zal in maart Egied Simons nieuw werk realiseren.

Egied Simons is als beeldend kunstenaar gefascineerd door ruimtelijke en sociale structuren en processen. Hij onderzoekt technieken om vormen van leven die onzichtbaar lijken, toch zichtbaar te maken. Van minuscuul waterleven in de aquacultuur tot onontwarbare wortelstructuren op dijken. Simons werkt met het vluchtige, het tactiele, het vergankelijke. Met lucht, wind en licht en probeert structuur te vinden en te geven in beelden die iets toevoegen aan het landschap. Tegelijkertijd komen ze voort uit de gegeven locatie. Met behulp van veren en wind wil hij al zoekend tot een beeld komen bij id11.

Het werk van Egied Simons is, na een korte werkperiode op de boerderij, te zien op zaterdag 24 maart van 13.00 – 17.00 uur en zondag 25 maart van 13.00 – 16.00 uur, met op zondag aansluitend de Moo Sessions. Egied Simons is zelf aanwezig om in gesprek te gaan over zijn werk.

projectruimte id11
HET TIJDELIJK VERBLIJF
IJzerpad 17
Rutten
www.id11.nl
facebook event