Kunstenaarsinitiatief id11 heeft voor de zomermaanden zes kunstenaars uitgenodigd voor haar project BUITENgewoon. De kunstenaars gaan in en rond de Kabelfabriek in Delft kunstwerken maken die geïnspireerd zijn op, of letterlijk verbonden zijn met, de locatie. Het eindresultaat zal eind augustus worden gepresenteerd.

Sinds 2008 realiseert kunstenaarsinitiatief id11 projecten op tijdelijke locaties in Delft. Gedurende een werkperiode creëren (internationale) kunstenaars in leegstaande panden of specifieke ruimtes nieuw werk, waarbij in hun werk een relatie wordt gelegd met de omgeving of ruimte. De ongebruikelijk werk- en presentatieplekken zorgen voor verrassende en prikkelende exposities.

Deze zomer zal id11 te vinden zijn in en rond de Kabelfabriek aan de Schie in Delft. Er is een speciale ruimte in het complex gecreëerd die als gezamenlijk atelier voor de zes kunstenaars gaat dienen. De kunstenaars zullen gedurende hun werkperiode in Delft gehuisvest worden in een aantal tijdelijk leegstaande woningen.

Uit de ruim vijfenvijftig ingediende projectvoorstellen, zijn zes kunstenaars geselecteerd. Vanaf juni gaan de Nederlandse kunstenaars Jeffry Koopman, Robin Kolleman en Matthijs Muller, de Franse Flora Moscovici, de Amerikaanse Chelsea Leventhal en de Brit Sam Bunn aan het werk in de Kabelfabriek.

Het werk in ontwikkeling is voor publiek te volgen en in juli en augustus zullen de kunstenaars onder de noemer bij wijze van SPREKEN een presentatie houden. Hierbij zullen steeds twee deelnemende kunstenaars zich presenteren en hun werk toelichten.