id11 heeft vijf kunstenaars uitgenodigd voor haar project onderZOEKT. Op drie tijdelijke locaties hebben de vijf kunstenaars afgelopen maand gewerkt aan een site-specific werk met als vertrekpunt tijdelijkheid versus permanent. Het werk wordt tijdens Museumnacht Delft en op zondag 30 oktober gepresenteerd.

Petra van Noort heeft een installatie gemaakt over de vrouwen van de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints. Dit is een Mormoonse polygame kerk onder leiding van ‘profeet’ Warren Jeffs. Deze profeet leidde de kerk onder een hard regime waarbij er steeds meer bepaald werd hoe deze mensen moesten leven. Petra van Noort wil met de installatie een inkijk geven in het leven van deze vrouwen, waar de belangrijkste regel Keeping Sweet is.

Egied Simons heeft drie werken gerealiseerd verspreid over twee locaties. In zijn Aqua Morgana vormt het polderlandschap het vertrekpunt. Drie met waterleven gevulde bakken tonen middels belichting en spiegeling dynamische en levendige watervelden. Zijn Liquid Files Delft bestaat uit een op 160 gematteerde raampjes geprojecteerd vierluik van waterleven. De projecties met levend materiaal zijn realtime en oneindig scherp. Het Double Dutch Greenhouse bestaat uit twee kinderspeelhuisjes en een kinderschommel, die samen met de verlichting zorgen voor een schijnbare sprookjesachtige sfeer.

Guda Koster heeft drie voormalige kantoorruimtes tot stijlkamers getransformeerd, waarbij kenmerkende details van de kantoorruimte zich blijven opdringen. Kamers waar mensen langs elkaar heen lijken te leven. Een gevoel van onbehagen, beklemming overvalt je als je de ruimtes betreedt.

Ieke Trinks zal tijdens de Museumnacht twee performances opvoeren. Met de titel: Reconstructies van wat we zouden hebben gedaan. Reconstructions of what we would have done. In haar performances staan alledaagse handelingen centraal, die vervolgens plotseling niet meer zo alledaags zijn. Beide performances zijn een actie die herleid zijn vanuit een bestaand spoor.

Hester Plomp werkt aan een installatie waarbij de ervaring van ruimtelijkheid door de bezoeker een belangrijke rol zal spelen. Wat is gevangen en wat is vrijheid, wat is beperking en wanneer? Een Kooi, een hek, een deur, een slot etc.

Vrijdag 28 oktober 20.00- 01.00 uur Museumnacht Delft
Locatie: Kruisstraat 35-37
Petra van Noort
Egied Simons
Performance van Ieke Trinks om 21.00 uur.

Locatie: Asvest 20-28
Hester Plomp
Guda Koster
Performance van Ieke Trinks om 22.30 uur.

Locatie: Hippolytusbuurt 14
Egied Simons.

Zondag 30 oktober 16.00- 18.00 uur
Locatie: Kruisstraat 35-37
Petra van Noort
Egied Simons
Performance van Ieke Trinks om 17.30 uur

Locatie: Asvest 20-28
Hester Plomp
Guda Koster
Performance van Ieke Trinks om 16.30 uur

Locatie: Hippolytusbuurt 14 (16.00-17.30 uur)
Egied Simons.