De zoektocht naar tijdelijke woon- en werkruimte voor het project id11 onderZOEKT vormde uiteindelijk nog een flinke uitdaging. Met dank aan Vestia en G.A.M. van Leeuwen Beheer B.V. en dhr. R. Stam was net voor de publiciteitsdeadline van de Museumnacht alles rond. id11 beschikt voor oktober en november over twee tijdelijke werk- en presentatieruimtes aan de Kruisstraat 35-37 en aan het Asvest 20-28, deze laatste is water en stroomloos en wordt van elektriciteit voorzien door Be Home.

Uit de ruim honderd aanmeldingen voor het project, zijn tien kunstenaars geselecteerd, waarvan de kunstenaars Egied Simons, Guda Koster, Hester Plomp, Ieke Trinks en Petra van Noort in oktober aan de slag gaan met het gegeven tijdelijkheid versus permanent.

Het werk in ontwikkeling is voor publiek te volgen en iedere zondagmiddag van 16.00-18.00 uur wordt onder de noemer bij wijze van SPREKEN een presentatie gehouden. Twee deelnemende kunstenaars presenteren zich en lichten hun werk toe.

Het werk in ontwikkeling is te zien tijdens de atelierroute op zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 12.00-18.00 uur. De eindpresentatie is te zien tijdens de Museumnacht op vrijdag 28 oktober van 20.00- 01.00 uur.