Na Rosario wordt het even weer wat minder met de hedendaagse kunst. In Cordoba bezoeken we drie exposities in het Paseo de Buen Pastor, Palacia Ferreya en Museo Provincial de Bellas Artes Emilio Caraffa. In Mendoza het Museo Municipal de Arte Moderno dat eigenlijk het meest verassend is. In Buenos Aires worden we overladen met musea en galeries. We ontmoete Gachi Prieto galeriehoudster van de galerie met dezelfde naam. In haar bestand zit een kunstenaar die rondloopt met een idee voor een artist-in-residence project in het westen van Argentinië. We ontmoeten hem (Andres Waissman) en wisselen van gedachten, waarbij tussentijds zijn schilderijen letterlijk het gesprek passeren. Volgens hem is er een grote kloof tussen oudere en jonge kunstenaars die is ingegeven door het wel of niet meegemaakt hebben van de periode van de dictatuur in Argentinië. Hij wil een project opzetten waarbij oudere en jongere kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Twee uur later verlaten we zijn atelier met een zware catalogus van zijn werk, gelukkig hoeven alleen nog maar naar het vliegveld. In Buenos Aires ontmoeten we opnieuw Pablo Ziccarello, ditmaal in zijn atelier, die ons meer van zijn werk laat zien. Hij verteld weer even gedreven over zijn drijfveren….een leuke, interessante en inspirerende persoon. Hij geeft ons twee exemplaren van het dikke magazine Trama; een netwerkinitiatief waar hij bij betrokken was, maar dat inmiddels niet meer bestaat. We zien maar af van verder winkelen voor souvenirs want de rugzak is nu meer dan gevuld.

Foto’s van links naar rechts: Sergio Centeno, Ansilto Grizas