We hebben een afspraak met Graciela Carnevale van kunstinitiatief El Levante (http://www.ellevante.org.ar/) in een gebouw met dezelfde naam. Het gebouw staat in een voormalige rosse buurt en El Levante verwijst nog naar het oppikken van een vrouw van lichte zeden. El Levante had tot een paar jaar terug een residence in dit gebouw, waar verschillende internationale kunstenaars gewoond en gewerkt hebben. De eigenaar van het pand besloot er echter zelf te gaan wonen en daarmee stond de residence ter discussie. Residence werden een aantal jaar geleden enorm populair en El Levante had het gevoel dat veel kunstenaars de residence alleen deden omdat het goed op hun cv stond. Ze zochten, mede door nood gedwongen, naar een nieuwe invulling. Ze nodigen nu op basis van een project, waar de kunstenaars van El Levante ook zelf in participeren, een gastkunstenaar uit. Er wordt voor de gastkunstenaar tijdelijke woonruimte gezocht en het project krijgt gestalte in El Levante, maar dit kan ook een andere locatie zijn. De projecten kunnen steeds anders zijn, net als het resultaat en de omstandigheden waarin het tot stand komt. Bij ieder project verschijnt een periodiek, maar ook dit periodiek kent verschillende verschijningsvormen. El Levante krijgt haar financiering momenteel van een Amerikaans fonds, want in Argentiniƫ zijn hiervoor geen of zeer beperkte mogelijkheden.