In Tafi del Valle hebben we een afspraak met de Argentijnse kunstenaar Pablo Zicarello. In Argentinië heeft hij aan de kunstacademie gestudeerd, maar net als in Bolivia is deze nog erg traditioneel van opzet. Daarna heeft hij zich met succes aangemeld voor de Rijksacademie in Amsterdam. Na een aantal jaar in Nederland gewoond te hebben, woont hij nu weer in Buenos Aires en verblijft hij met zijn gezin tijdens de zomer vaak in Tafi del Valle bij zijn schoonmoeder. In Tafi del Valle organiseert hij samen met zijn vrouw kunstworkshops, voor met name kinderen en jongeren, vanuit een cultureel centrum. Voor de bewoners van Tafi del Valle staat hedendaagse kunst ver af van het dagelijkse leven. Pablo houdt, onder het genot van een biertje, een gedreven betoog voor het zoeken van aanknopingspunten vanuit de hedendaagse kunst met de volkskunst. Voor hem is ook het proces van het tot stand komen van kunst een wezenlijk onderdeel van het kunstwerk. Na een inspirerende gedachtenwisseling over het onderwerp brengen we een kort bezoek aan het cultureel centrum. Het centrum is klein van omvang en wordt gedeeld met verschillende groepen. Het geheel is particulier gefinancierd en lijkt erg kwetsbaar, maar blijft natuurlijk een lovenswaardig initiatief. De foto’s van de recente pinhole workshop hangen nog her en der aan de wand. In Rosario komen we in het MARCO een werk van Pablo tegen, hem zullen we in Buenos Aires weer ontmoeten.