In La Paz proberen we een beetje zicht te krijgen op het hedendaags kunstklimaat, maar een bezoek aan het Museo de Arte Contemporaneo en Museo Nacional de Arte zijn weinig hoopgevend. Een afspraak met de Boliviaanse kunstenares Narda Alfarado bevestigd dit beeld. Volgens haar zijn er in heel Bolivia zo’n 50 kunstenaars die serieus bezig zijn met hedendaagse kunst. Bolivia is nog sterk verankerd in de traditionele cultuur en veel kunstenaars worden hierin opgeleid. Er zijn weinig galeries of expositie plekken die zich speciaal richten op hedendaagse kunst. Kunstinitiatieven en residenties zoals wij die in Nederland (nog) volop kennen zijn hier onbekend. Om zelf een expositie te organiseren, is volgens haar dan weer niet moeilijk en hiervoor zijn voldoende mogelijkheden. De plek die hiervoor vaak gebruikt wordt had echter op dit moment geen expositie lopen. Kunstenaars zijn in Bolivia aangewezen op ander werk om in hun voortbestaan te kunnen voorzien. Jaarlijks zijn er een aantal competities voor kunstenaars, waaraan geldprijzen zijn verbonden. Vaak wordt er dan alleen werk gemaakt voor deze competities. Het werk van jonge hedendaagse kunstenaars hebben we in Bolivia nog niet gespot.