In onze reis door het Andes gebergte komen we maar bitter weinig hedendaagse jonge kunstenaars tegen. We ontmoeten vooral straatventers die met een map, met daarin kleine schilderijdoeken de toeristen proberen over te halen tot aankoop. De doeken lijken allemaal opvallend veel op elkaar en als de kleur blauw je niet bevalt dan kun je dezelfde afbeelding ook in een andere gewenste kleur krijgen. In Cusco is een museum of contemporary art, waar we meer eigenzinnige werken tegen komen tijdens een expositie van kunst studenten. Het oorspronkelijke idee van een soort van support van jonge kunstenaars of kunstenaars initiatieven staat een beetje op losse schroeven. Jonge kunstenaars die interessant zijn, lijken het zelf wel te redden en alles wat schreeuwt om geld doet niets met hedendaagse cultuur. Misschien moeten we een expositie samenstellen bij terugkomst in Delft met een aantal jonge hedendaagse kunstenaars uit Peru, Bolivia en Argentinië waarvan we het werk hebben gezien of die we ontmoet hebben….we zien nog wel. Werk van Liseth Aramburu Paucar (linksonder) en Arleth Vera Nunez.